Thursday, July 30, 2009

BOSAN!

aku dah fed-up dengan photographer melayu.
banyak songeh & suka berlagak pandai.
bila taktau photoshop pandai plak cari aku?

haktuih!


*********
update: boleh tak kalau jumpa aku jgn sembang pasal kamera? sangat bosan ok! yes aku tau korang "passion" terhadap fotografi (betul ke ejaan?). tp ada limit. jgn nak klua dgn aku gi sembang kat kedai mamak pun nak usung _____(insert slr model here). pastu dok kat mamak, bukak citer aperture, shutter, speedlight, props, bla bla bla.

lepastu...

*alamak faz call, sembang2 kejap, terus lupa apa aku nak taip

ok setelah berfikir beberapa minit....

lepastu, tanya aku, awat tak bawak slr, tasha? wtf? aku jawab, aku miskin, takde slr. pakai kamera henpon N95 je.

ok, dgn ini aku men-declare yg aku ni anti-photographer.

jgn sapa pun mai call, sms, ym, msn, myspace, etc just to ask me, " oh awak photographer. bla bla bla"

hakikatnya, aku bukan photographer. aku peminat photography dan aku belum sampai tahap PHOTOGRAPHER lagi.

taraf photographer ini terlalu special. aku cuma fancy kan PHOTOGRAPHER berikut;

  1. Martin Evening
  2. Strobist
  3. Scott Kelby
  4. Dave Hill
  5. Ali Kabas
so, stop trying so hard to impress me. there's nothing to be impress btw!

sekian, harap maklum.

*memang ada kena mengena antara yang hidup atau mati.

*tidak dinafikan mmg ada photographer yg best, yg aku personally kenal, seperti scharewl, hafiz ismail, dan boi (ofcourse). mereka ni sgt cool dan best. respek.


FULLSTOP


tash

2 comments:

fazrin2211 said...

yolah, minat tak semestinya photografer, org selalu salah anggap.

Natasha said...

tau takpa... aku dah la tahap bangang ja kamera ni :)

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin