Wednesday, July 15, 2009

BEZA KAU DAN AKU!

time: 7:31 a.m.
venue: home
mood: annoyed?
currently: stealing some info from faz's blog. sorry faz. lol.

Endy,
ok i dont think i'm gonna post this entry in english. because i believe that i'm more sarcastic in malay (really?). lol. another reason is, i took this from Faz's blog. so, obviously it's copied in malay. Faz, dont charge me for copyright ok! i'll kick ur ass! ok lets start.

BEZA KAU DAN AKU

KALAU ORANG LAIN PAKAI CREDIT CARD...
kau pun terhegeh2 nak apply walaupun gaji ko tak sampai rm2000.
Aku ade credit card pun tak pernah guna, sebab aku mampu lagi bayar cash. FYI, credit card is debt.


KALAU ORANG ADA PAKWE@MAKWE ANAK ORANG KAYA
pakwe kau nasib baikla tak kaya, kalo tak konpem ko berlagak kan? sedangkan hantaran biasa2 pun ko dah berlagak. sebenarnya ko bertunang tu nak berlagak ka? anyway, hantaran ko biasa2 aje. ntah2 tak lebih rm1000 kot. lol.
Dalam hidup aku, tak pernah sekalipun terfikir nak dpt pakwe kaya, tp tuhan tetap nak letak aku dgn dia. tuhan saja yg tahu mcm mana susahnya bercinta dgn dia. further info, ask Yam.

KALAU ORANG MAKAN PIZZA, CAFE, RESTORAN JEPUN, MAKANAN BARAT, ETC...
ko pun jakun nak mkn sama. bukan mkn sebab ko nak mkn, tp sebab ko nak menunjuk ko bagus. plak tu snap pic byk2 just utk menunjuk. caption kat pic plak mesti bubuh mcm ni: with my bf at Pizza ***/Sushi ****, Mac D*****. that's not luxurious food FYI.
Aku tak pernah gemar makanan mcm ni. aku lagi suka makan Tarbush, TGI, Chillies, etc. yes, u can say anything, berlagak, etc. but itu lah life aku. better than ko. idiot.

KALAU ORANG PAKAI LAPTOP MAHAL SEPERTI SONY VAIO HARGA RM7 RIBU....

ok ni not applicable utk ko la kan. mungkin sebab ko tak mampu? lol.
ok kebetulan plak laptop yg aku pakai mmc Vaio. aku pakai vaio bukan utk berlagak, tp sebab specification dia sesuai dgn keja yg aku buat. no time for showing off in cafe, etc.

KALAU ORANG PAKAI KASUT ADIDAS, NIKE, ETC...
ko pun nak berlagak pakai kasut2 ni. padahal kasut2 ni takde la mahal mana pun. lain kali kalau nak berlagak dgn aku, make sure ko ada Ferragamo ataupun Aigner. baru aku tergamam. lagi satu, ko ingat ko cun ke pakai body shirt, jeans ketat dgn kasut sport? oh ya, bertudung plak tu! ko tau tak dress up ko tu sgt typical (how do we spell typical in malay, again, yam?)! mungkin ko patut belajar2 beli stilettos, pumps, ballerina, wegdes, bla bla bla. jgn satu pesen je. or maybe beli sport shoes sebab it matches everything and ko tak mampu nak beli 2-3 pasang sebulan? lol.
aku pakai apa saja kasut, janji nampak cantik. tak payah berjenama pun. aku tgk kasut Aigner aku takda beza pun dgn kasut rm100. ok maybe quality lain la. tp janji aku suka. bukan beli utk menunjuk.

KALAU ORANG PAKAI KERETA BESAR, BMW, HONDA TOYOTA...
ko tak dpt pun pakai kereta besar. stakat kereta ko mahal 2-3 ribu dr keta aku takyah la berlagak. pastu siap berlagak dgn aku nak pasang itu ini dgn keta ko. keta aku Viva yg murah pun, sampai jugak penang 4 kali dlm masa setahun ni. tak mati pun pakai Viva.
mungking sekarang aku bermula dgn Viva. aku baru grad. dan aku akan climb up to higher level, eventually. ko akan tetap di tempat yg sama, sebab kerja ko paling tinggi naik pangkat pun, manager aje. tu pun lepas keja 20 tahun.

KALAU ORANG PAKAI SMART2 DAN BERGAYA
ko pun nak ikut trend. konon2 nya ko up to date. up to date ke body shirt, jeans ketat dan tudung 4 segi? kalau ko dress up mcm budak2 kolej aku maybe aku boleh gelarkan ko up to date. (referring to Sunway University College, in case you needed guide in fashion)
aku rasa aku lagi bergaya dari ko. make up aku lagi cun dari ko. yes aku perasan lawa. tp takpe. mmg aku lagi lawa dr ko pun. at least aku tau bezakan bila nak pakai sport shoes and bila nak pakai stilettos.

KALAU ORANG PAKAI JAM MAHAL SAMPAI RATUS2...
aku konpem kalau ko beli jam ratus2, mesti ko sanggup online utk berlagak je kan?
kalau aku beli jam yg sama, 1 yg tulen, 1 yg tiruan, ko tau ke nak bezakan? atau ko adalah cuma another "BRAND VICTIM"?

KALAU ORANG KERJA BAGUS2 AND GAJI RIBU2...
ko pun nak gelarkan diri ko sebagai upper middle class. padahal, keje pun belom konpem! lepas tu ada hati pulak dtg sindir2 aku, konon2 aku tak mampu nak beli itu ini sebab aku gaji basic sikit aje. yela, kerja ko tu lagi bagus dr graphic designer kan? (synically said)
FYI, upper middle class is people yg kerja director. that's upper middle class. ko belum sampai middle class pun kot? so, work hard to climb up. ahhh... mungkin agak sukar, sebab ko awal2 dah rancang nak bergantung pada pakwe.

Entry ni dah di edit mengikut sedap rasa aku. soalan2 ditambah dgn dibuang mengikut kesesuaian. ni cuma contoh2 aje. kalau nak list lagi, mmg pjg. lagipun kalau aku list pjg2 pun dia reti ke nak berfikir? tolongla jgn jadi mcm minah di atas ni. dah ramai sgt yg mcm ni. it never bothers me, except for her la... aku terasa dihina aritu. konon2 she sgt high class. cakap jenis tak pandang bumi, melangit je. lain kali kalau nak berlagak pun, pilih la org lain. bukan aku. sebab aku lagi BAGUS dr ko. aku cuma layan je kerenah berlagak ko aritu. eh, boleh tak aku nak paste kan apa yg kita sembang kat sini? so that kawan2 aku boleh join gelakkan ko? lol. sangat fun. anyway, aku sangat happy dpt kawan mcm ko. sebab bila aku ada kawan mcm ko, membuatkan aku rasa yg aku ni sangat bagus. ok. i gtg. bye.

Edited/Added on 9.12 a.m.

KALAU ORANG ADA BLOG...
ko pun nak ada blog. bukan ape, senang nak berlagak kan? another medium utk ko berlagak. kreatif gak ko ni. anyway, kenapa skarang tak update blog? dah takde benda yg ko nak show off ke? OMG PATHETIC nye ko ni!
Aku punya blog sentiasa je meriah. sebab aku ada kawan2 yg baik hati yg suka visit blog aku ni. and aku tulis kebenaran dlm hidup aku. bukan fantasi hidup yg entah apa2. ya, not wrong to fantasies, but, you gotta see your limit. aku tau mmg ramai blogger yg syok sendiri, tulis pasal diri sendiri, which includes myself. peduli apa ada org nak baca ke tak? right everyone? tp TOLONG la jgn syok sendiri sampai terlebih2 pulak.

P/s: Yam, you've got anything to add? tell me yah, i'm willing to EDIT this entry, for the sake of having fun! Faz, jgn marah, aku copy. lol.

TO OTHERS WHO READ THIS ENTRY, PLEASE PLEASE PLEASE LEAVE A COMMENT. THIS IS NOW ONE OF MY FAVOURITE ENTRY!


freaking annoyed with her attitude,
tash

22 comments:

fazrin2211 said...

org org org

farah wahidah bt abd wahab said...

entry ini ditujukan pada siapakah ?

WAN ZUHA ISHAK said...

hahahahahahahahahahahahahahahahaha!!! i love this entry. copy paste boleh?

princess said...

pnjngnye entry kamu ni tasha oi..org yg kena smash dlm entry ni msti terbakor abesss la..tpi tu pon kalo dia tau mende ni di tujukan utk dia..kalo tk tau.tgk2 dia gelakkn diri sndiri jer..hahahaha..kpd org yg kena smash dgn tasha nii..bwk2 le insappp....

Natasha said...

faz.... org org org?? termasuk...??? lol...

fa... ditujukan pd... jeng jeng jeng...

akak wan... silakan... sebar2kanlah nasihat ini.. kah kah kah...

p... aku tulis bukan berdasarkan kata hati... aku tulis berdasarkan kebenaran... kalau nak aku boleh copy paste apa yg kami chat... sikit nye kerek ke! hahahaha.... mmg aku suka maki hamun org... tp angpa semua tau aku ni jenis melawak kot situ... tp ni mmg betui2 nya kes maki hamun! hahaha...

sekian...

Slumbermann said...

hehehe... memacam jer... :D aku baru teringat aku nyer beg mekap aigner tu aku jadikan bekas pensel aku, erh... berlagak aa tu kan... wahahaha... padahal sebab bekas tu cukup besar untuk muatkan semua benda...

memacam jer laa orang skang ni... aku harap dia akan sedar aa suatu hari nanti... alalalala

Natasha said...

sapa slumberman ni ar? hurm... saye mmg peminat Aigner... lol...

Nur Maryam said...

Best Entry Ever goes to TASHA! hahahha.. aku suka gila entry nie.. and the best part is.. i know who.. hahahaha... alamat minah tu klu baca entry nie.. mst gelak kat diri sendiri punya laa... It's true Tasha. Org2 mcm nie la yg plg aku suka.. taw tk pasai pa?? mcm hg ckp la.. depa bg kita rasa kita nie teramat la lebih hebat drpd depa and on our eyes, bila kita tgk dia mcm tu, kita rasa kesian sbb dia jd macam tu.. seriously, tanpa org mcm nie, boring gak la kita.. tak dak hiburan...

Natasha said...

yam... aku sayanggggg kat ang... hahaha... ang la sahabat aku dunia akhirat! kah kah kah... besok kita sama2 lepak kat neraka makan koci... kutuk2 setan kat situ... kah kah kah....

well, i felt superior now! lol. she's just dumb ass!

Slumbermann said...

slumbermann a.k.a eizil... hehehe

Natasha said...

lol... org jauh rupanya... heheh... sorry eizil..

Ain.Love.Sweet.Apple said...

yeahhh tasha...aku pun rasa best gak ni weh..aku rasa dasyat..mmg entry hang best bak mampoih..wakkakakaka...aku byk byk byk byk 20 juta kawan cam yang di mention kat atas..untungnya cam kawan hang maryam ckp..kita leh gelak byk2 lagi dan lagi dan lagi...hahahahaha..syabassss betty!!

Ain.Love.Sweet.Apple said...

halo tashaa...aku bangga baca entri sebegini rupa..mmg byk dah entri yg buat aku rasa best tapi yang ni super best...dasyat tasha..aku gelak kat opis sorang2 pagi buta nih..aku rasa barbie2 wannabe kat sana msti tak paham napa ada entri ceni...aku byk gila kawan ceni...yang bestnya mcm maryam kawan hang coment la..byk lagi lawak muka bumi ni..mai aku nak join makan koci gak tasha...ajak aku wei naa...wakahkahkahkah

Natasha said...

adeh ang suka sampai 2 kali komen tu ain... wakakakakaa.... ala.. aku penah cerita pasai minah ni kat ang apa... hehehehe....

fazrin2211 said...

hoh!!!

WAN ZUHA ISHAK said...

tak nak update lagi ke? update la lagi. dah addict nak baca. hahahahahahaha

Natasha said...

nanti akak... tasha bz skit ni... keh keh keh.... ada byk idea ni... don't worry.

dekkai said...

meh aku tlg tmbh!

kau budget ko hot fs pun nak private padahal primary pic ko pun aku tgk geli nak termuntah! piiirahhh..publisiti je lebih..padahal friendlist ko pun tak seramai aku! kalau ramai pun mcm ko kenal semua..watpe? mesti kawan2 ko yg ramai2 tuh pun same je poyo budget hot cam ko takat nak tambah ramai kawan je..haktuih!

hahahaha..amcam tasha?

tp toila..cam yam ckp..kecian kat mereka yg golongan cmni.."MENGEMIS PERHATIAN JA LEBEY!" takda diorg pun tabesh gak..takda entertainment utk kita..hahahaha..sebelum pdg org bwh2 kita tuh (duniawi) pandangla org atas kita dlu..(amalan akhirat)

takyah nak berlagak lebih2..satgi ALLAH tarik balik baru tau menongengla..

fazrin2211 said...

manusia memang berbeza, tak boleh tgk org lain lebih, takpala, rezeki dia. apa nak buat.

Natasha said...

ak ah... rezeki dia la... dpt kawin laki yg aku lebih kenal perangainya dr dia sendiri! kah kah kah... tgh bercinta bahagia laaa!!

fazrin2211 said...

entah la, tak tahu la. saya tak reti bercinta..no komen la

Natasha said...

hak tui faz! kononnyaa laaa....

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin