Sunday, September 26, 2010

Tipikal Sikap Melayu

Aku cakap aku mau tambah bisnes,


...diorang kondem.


Aku tanya soalan serius,


...diorang jawab main-main.


Aku buat survey market,


...diorang komen merapu-rapu. konon lawak. HAKTUIH.


Aku tengah lakar layout blog,


...diorang cakap aku tipikal seller. jual benda sama.


Aku mahu majukan bisnes,


...diorang sibuk suruh aku kawin. katanya biar husband jaga aku. WTF?


Cara-cara berbisnes pantas dikalangan manusia begini:
  • Isnin aku pi amik barang.
  • Selasa aku celebrate birthday Jack.
  • Rabu aku pi clubbing dgn *menziarah* kawan2 kolej aku.
  • Khamis aku balik Penang.
  • Jumaat aku setup. Aiza @ Budak Kecik wajib mai!
  • Mampoih pi kat angpa nak ckp pa pun, aku bukak kedai SABTU ni!

Dalam masa 4 bulan ni, aku KEJA KEJA KEJA KEJA KEJA.
Januari tahun depan aku masuk Bachelor of Arts (HONS) in Visual Communication Semester 7 bayar fees guna profit yg aku dpt tu.

Settle.


Ang tak puas hati tang mana habaq mai kat aku,
Tasha Leow

1 comment:

t.a.c.a said...

dont worry tash.. i support u... good luck for your business~

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin