Sunday, September 06, 2009

Top 5 malay attitude in my mom's shop!

or boutique or whatever you wanna call it....

.....makes me sick of malay's attitude! SERIOUSLY!

1- terlebih mengada2 and cerewet. yang peliknya, kalau beli dgn cina, tak pulak cerewet.

2- tawar harga baju tak munasabah. melayu jual baju kurung Rm180 mahal, cina jual RM200 tak mahal? omg! this is not pasar malam ok. and yes people, i'm talking about good quality of korean chiffon, cotton, silk, etc. not poliester-mixed fabric!

3- mulut mcm celaka punya laser. kalau tak suka kaler ke apa ke... tak payah la kutuk tuan kedai depan2. yang peliknya aku tgk org lain beli elok je. kaler oren ke merah ke hijau ke... ada org yg minat. ang tu pelik, jakun, mai kot ceruk tok kun(ok penduduk cerok tok kun jgn mai serang aku), tak payah nak mai komen2. bukan aku matipun ang tak beli. ramai lagi customer aku ok! wei ang kutuk2 org ang posa dak?

4- masuk kedai tgn BOYFRIEND you too lepas la... i tak ngorat laaa... sorry bukan taste i tau boyfriend u tu!!! tak payah nak buat muka depan i and tarik tgn boyfriend u tu.... awwww

5- masuk kedai pastu buat muka berlagak dgn aku. pastu menggaya kan beg Gu*ss (beg yg org penang ingat mahal and branded sgt tu) and try so hard to show it off. sorry, i minat ferragamo, tak minat Gu*ss. kalau boleh James Ferragamo tu pun i nak ajak dating! ahahahah. 

ok, before you click "post comment" just to give me nasty words, let me just remind you, the thing that i reminded everyone again and again;

I'M NOT RACIST

i'm just posting the facts! not only from my experience, from others too. Take Care.

super-annoyed,

Tash

15 comments:

Aiza Jeniza said...

kah kah kah! betoi2, aku pnah merasainya, duk kt kedai mak ang brapa jam ja, aku dah khatam smua! yg pmpuan tuh risau boyfriend dia p ngorat ang smpai x lepaih tgn, adehh lawak2, kalau aku ada, aku p kt sinki belakang, gelak kuat2!

Natasha said...

sampai khatam! hahah. aku dok kedai tu byk blajaq sabaq weih!! and aku blajaq tahan mulut aku dr maki hamun! kira posa aku bagus la... takda kutuk2 org... hahahaha

fazrin2211 said...

jgn marah2, akupun pernah keje kat kedai, setahu aku org cina lagi cerewet, bos aku cina sendiri pun ckp.

Pakcik Din said...

komen pertamo dari pakcik....biaso laaa...kek mano mano pon samo...hahahahhaha

Natasha said...

faz... ang dah lari topik. ahahha. aku ckp pasal org melayu.

anyways... org cina, cerewet2 dia pun, dia beli. org melayu, cerewet terlebih tp last2 tak beli gak.

aku ada ramai regular customer cina, ok je. siap beli 3-4 pasang lagi kalau datang.

lagipun depa tak kutuk ikut sedap mulut. kalau tak suka, depa ckp elok2 "sorry, i tak minat mcm ni". takdak la sakit hati aku dgr.

tp nak diingatkan... tak semua customer perangai mcm ni. cuma 60% je.

farah wahidah bt abd wahab said...

uhuk... bukan taste ye tasha, den tau taste ko .. hahaha

nicholas said...

It's normal if one hates his/her own race. Aku pun apa bezanyerrrr. kuang kuang

Natasha said...

ampeh fa! bukan ape fa... nyampah tgk diorang tu! saye tak memilih ok! nick, lol. i dont hate my own race. i just want them to be better. i believe malay have a long way to go!

Ain.Love.Sweet.Apple said...

hahaha..tasha..sabaq la weh...hahaha

dekkai said...

baru ckit..baru jual baju..

kedai mkn amcm?

jom lawan..hahahaha..maki hamun biasa..sampai tertumpah air milo panas basah 1badan tak cite plak?

hahaha..

Natasha said...

bukan masalah tu dekkai... diorang kerek semacam... padahal keje kilang je! bukan aku nak hina! tp boleh tak buat perangai yg takde perkataan CIBAI??? bila aku buat isu mcm ni ramai yg angin... tp sendiri mau pikir la... ghehehehe...

fazrin2211 said...

diam2..org nak tido ni, ngumpat je keje hampa

Nur Maryam said...

setelah lama aku menyepi... kini aku kembali utk mengutuk bersama tasha... kikiki ...

org2 yang hg dah describekan tu ptt diberi kesedaran.. especially budak yg tkt sgt BF dia kena kebas... bukannya apa... dia taw dia bukan lawa tara mana.. sbb tu kena jaga... kikiki...

anyway.. org2 jenis mcm tu mmg susah nk sedaq diri.. tgk la... they will end in buying baju yg much more expensive and the quality is so-so..

oh yeah.. satu lagi.. depa ada mindset yg mcm nie--> klu cina juai mahai means quality BAAAAAIIIKKKK PUNYA.... klu melayu juai mahai ---> depa igt org melayu nk kaut untung BAAAAANYAKKK PUNYA... bodo btoi depa nie...

dekkai said...

standard la manusia weh.. takleh time kritikan..

Natasha said...

blah la faz! kah kah kah!

wei yam, aku dah laam tak jumpa ang. bila nak mengutuk ni oiii... melayu punya kes ni suka sgt mendaulatkan bangsa lain... kalau org lain tu semua bagus... kalau melayu semua tak bagus... haktuih!

kalo tak boleh terima kritikan.... jgn masuk blog aku... wakakakak... dah tau aku ni perangai cibai... baca blog buat pa... kah kah kah!

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin