Sunday, September 13, 2009

Ramadhan itu bulan penuh dugaan...

"brapa harga baju ni"

"RM180 lepas less"

"tak boleh kurang lagi ke?"

"tak boleh kak, ni kain songket and baju dia kerawang. mahal ni"

"boleh try?"

"boleh"

after trying...

"RM170, nah"
.....sambil bagi RM50 empat keping.

"RM180 abang"

"tak boleh kurang ke?"

"ni mmg dah diskaun"

"nah ambik la duit, takmau duit ke?"
.....sambil baling duit empat keping td atas meja.

"abang, bagi je la RM180 tu"
...wife dia ckp

"ok lah RM180 pun takpe. boleh bayar. takde masalah"
.....nada kurang ajar.

"terima kasih"
....sambil ambik duit tu and bagi balik duit RM20 dia.

FCUK YOU!

-mau kena pukoi ramai2 baru dia tau. barua siye. mcm aku heran sgt duit ang. haktuih!
-kalau mak aku takda depan tu, mmg aku akan ckp,"ambik balik duit ang, aku takmau! sekarang boleh berambus!"
-mcm ni ka cara nak bagi org rezeki? do you think that i'm just another sales girl? WRONG!

menyampah+sakit hati,

Tash



12 comments:

prima_chrome said...

pergghh ... kalau aku la .. kalau aku .. sure dia kluar dari kedai mak lu dgn perasaan cam x nak hidup kat muka bumi ni lagi ..

Aiza Jeniza said...

mesti orang melayu gak kan?? kalau mak ang xdak, aku ada ngn ang masa tuh, dh lama kena pukoi ngn kita

fazrin2211 said...

pehh, kuang ajar gila mamat tu, bodoh sombong, macam haram, kalau aku pun aku tak amik, pukimak dia betui, ingat org ni apa

dekkai said...

adeyh!

agak2 byk duet takan 180 pun nak kurang?bayar jela 200 :|

bengong..

nnt ALLAH tarik balik rezki baru tau..jgn belagak sgt..

tp nila adat niaga tasha..kena byk bsabaq..ang ingat senang ka nak puaskan hati semua customer?

Leeds Al-Malique said...

tak patuttttttt!

Leeds Al-Malique said...

tak patuttttttt!

Leeds Al-Malique said...

tak patuttttttt!

Natasha said...

wei vio... tu la aku ckp... nasib baik aku memikirkan yg aku dlm kedai mak aku!!! kalau aku kat luar.... siapla!

Aiza, mau tau la... bukan aku nak aib kan org melayu, tp ini kebenaran yg aku nampak!

faz, sabar... tajuk pun Ramadhan itu bulan penuh dugaan! hahaha... first time aku dgr faz maki hamun!

dekkai, biasa la... perangai org kita mmg mcm ni.. kalau seluar jeans dgn kasut sport boleh je beli mahal! ni sebab sabar la dia keluar kedai dgn selamat... kalau silap2 aku ambik besi penyangkut baju yg pjg tu jolok muka dia mcm mana? hahaha...

wahh Leeds tak puas hati sampai 3 kali post "tak patut" tu... hahahaha...

fazrin2211 said...

meluat org berlagak, macam cibai

dekkai said...

jolok muka watpe?

ang sula je muntot dia bg rasa sikit!

cam haram!

Natasha said...

sabaq sabaq sabaq faz! hahaha...

sula??? auwwww.... jgn le u... sakit... wakakakakakaka...

Devil said...

kalo pakcik...pakcik bunuh toruih yo..pastu pakso bini dio jadik orang gaji....hahahahahahahah

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin