Sunday, November 21, 2010

Aku lagi best dari ang ok!

WARNING: This is a hatred entry. So, expect me to be snobbish and rude. Aku tadak niat nak menghina sapa2, kecuali pompuan gila tu. So, angpa yg len2 toksah dok buat terasa. mau penampaq ka?

Tadi aku terbukak pic kawan yang aku agak menyampah la. Well, kami tak la sampai tahap bergaduh. but, mmg nampak la dia tak suka aku, and aku pun tak suka dia. Aku sendiri pun tatau pasaipa dia mmg anti dgn aku. padahal aku mmg ok dgn dia. Tapi sejak dia menghina aku, SORRY la kan. mmg aku pangkah la betina ni.

Well, she's the type yg aku nak golongkan into 3 type of people:

1 - Settle with just an ordinary life.
2 - Thinks that she had the perfect life.
3 - Look down on others.

Ok, number 1 tu aku tak kisah sgt. definition of "happy" tu memang la sgt2 wide. very various. tapi for a belagak person like her, why do you just settle with ordinary? why didnt strive for the best? orang yg kononnya nak pakai sports car, buy houses in places like bukit antarabangsa and such.... why didnt i see the sparkle in your life? why just ordinary? well, selama ni pun dia dok kritik aku. 

dia kondem brand2 yg aku pakai. not that aku peduli pun. baju RM10 pun aku pakai kalau aku suka. pasar malam pun aku pi. aku kira pa. tak percaya, pi tanya Cik Hasnas Jafri, my bff. kami pi pasar malam nak beli bihun sup sedap tu, tp on the way, nampak kedai jual earring. kami boleh pi stop, beli earring yg super cute, harga RM1 ja per pair. see, i'm not a brand victim. aku pakai apa aku nak. i dont give a heck bout brands. 

Yes, aku gila Charles & Keith wedges, Christine Louboutin stilettos, Ferragamo handbag, Coach wristlet, Estee Lauder makeup, and bla bla bla. whatever shit it is la kan. aku mmg ada certain brand yg aku akan beli certain item. sebab aku rasa design dia sgt catchy. sesuai dgn jiwa aku. tp yg aku tak paham, pasaipa pompuan ni nak kepoh2 hal aku? Aku tau aku suka fashion and aku tau aku fashionable (walaupun kadang2 aku pakai benda pelik2). pompuan ni plak just pakai blouse makcik2, and beggie jeans yg aku tatau zaman bila punya dia pakai. 

in short, she's trying to compare herself with me! aku tak heran pun. whatever la kan. like i care. pompuan ni dah la pendek dari aku. ok, aku 5' 3" which is sgt short, coz most my my girls mmg 5' 7". imagine that girl, i guess she's about 5' ja kot. oh ya, she's like 80kg, which is super fat! she had oily face, uneven skin tone, BLACK HEADS!, and paired up with an ugly smile. I didnt see how is she suppose to compare with me? Even aku yg buruk ni pun cakap dia buruk. OMG. tak bley blah ok spesies mcm ni. 

Wait, lets compare.

Aku Graphic Designer
Hang Clerk

Aku grad Sunway University
Hang drop out of some cheap college

Aku berkawan dgn future doc, future lawyer, future tourism expert, future bla bla bla bla.
Hang.......TADAK KAWAN!

Aku baju saiz M
Hang saiz XXL?

Aku makeup sgt vouge
Hang makeup makcik2 (sumpah aku nak tergelak tgk eyeshadow tak blend ang)

Aku akan sambung study
Hang duduk rumah tak buat apa

Aku akan start career aku
Hang duduk rumah tak buat apa

Aku akan succeed dlm hidup
Hang STILL duduk rumah tak buat apa
EXCEPT ang akan cuba compare diri ang dgn aku
try your best to make me look bad in your eyes
and ended up and sendiri yg bodoh!
kan kan kan?

P/s: Jack, if we ever got married, she'll be on my VIP list. I really wanted to rub her face with my Tiffany! It's a dream come true moment!
P/s/s: Maryam sah2 tau aku tgh ckp pasai sapa! wakakakak.

2 comments:

Aiza J said...

maryam sorang saja tau?? aku tak tau kaaa???? aku rasa aku tau!
=))

Natasha said...

alamaaaakkkk... ang tau kaaa??? wakakakaka... sengap2 sudaaaaahhh!

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin